AFAS Circustheater | Praktische informatie (2024)

Zitplaatsen & plattegrond

Bekijk plattegrond.

Het AFAS Circustheater heeft zitplaatsen met even en oneven nummers. Aan de linkerkant van de theaterzaal bevinden zich de zitplaatsen met oneven nummers en aan de rechterkant de zitplaatsen met even nummers. De stoelnummers lopen zowel aan de even als de oneven zijdeop met het getal 2. Vanuit het midden gezien naar links 1,3,5,7 en vanuit het midden naar rechts 2,4,6,8 etc. Wanneer je stoelnummers 6 en 8 hebt, zit je dus naast elkaar.

Heb je vragen over stoelen en/of rangindeling? Neem dan contact op met Eventim via telefoonnummer0900-100 10 30(45cpm).

Zitplaatsen & plattegrond

AFAS Circustheater | Praktische informatie (1)

Reguliere openingstijden theaterkassa

Deze openingstijden zijn gebaseerd op het reguliere voorstellingsschema. Openingstijden kunnen in sommige gevallen afwijken. Heb je vragen, neem dan contact op met Eventim: 0900-100 10 30(45cpm).

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12.00 - 19.30u.
Donderdag16.00u. - 20.00u.
Vrijdag16.00u. - 20.00u.
Zaterdag12.00u. - 19.30u.
Zondag11.00u. - 19.00u.
Leuke musical souvenirs

THEATERSHOP AFAS CIRCUSTHEATER

In de theatershop vind je allerlei leuke musical souvenirs. Het aanbod verschilt per musical en varieert van programmaboeken, souvenirbrochures, kleding en andere producten. Ook vind je cd's van voorgaande musicals.

De theatershop vind je bij binnenkomst links in de entreehalen is alleen geopend tijdens voorstellingen.Bij de theaterkassa kun je alleen pinnen.

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers

Gebruikers van een rolstoel zijn van harte welkom in ons theater.

Meer informatie

In de theaterzaal bevinden zich standaard vier rolstoelplaatsen. Deze zijn verspreid over de zaal. Op speciaal verzoek kunnen wij twee rolstoelgebruikers naast elkaar een plaats bieden. Rolstoelplaatsen kun je alleen reserveren via Eventim op 0900-1330(lokaal tarief). Dit nummer is uitsluitend in gebruik voor het maken van een reservering voor rolstoelplaatsen. Voor het maken van een reguliere reservering kun je bellen naar 0900-100 10 30 (45 cent per minuut).

In geval van beenletsel doen we ons best een alternatieve zitplaats met meer beenruimte te vinden. Neem ook in dit geval telefonisch contact op met Eventim.

Het AFAS Circustheater beschikt over een lift en heeft een aangepast toilet op de begane grond.

Visuele beperking

Onze musicals zijn toegankelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dit werkt via de (gratis) app Earcatch, waarmee mensen met een visuele beperking audiodescriptie (AD) kunnen beluisteren. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er visueel gebeurt op het podium. Door deze uitleg is de voorstelling beter te volgen. Wij bieden dit gratis aan voor de gebruiker.

Informatie over het gebruik

Hoe werkt het:

  1. Download thuis alvast de Earcatch-app.
  2. Selecteer in de app de audiodescriptie voor de musical die je gaat kijken (gratis).
  3. Neem een koptelefoon mee naar de voorstelling en zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen, want deze blijft gedurende de hele voorstelling actief.
  4. Eenmaal in de zaal kies je ‘Afspelen’ en zal de app vragen om te verbinden met het speciale Earcatch-netwerk. Als je in de pauze de zaal verlaat, zul je hierna opnieuw verbinding moeten maken.
  5. Zet je koptelefoon op zodra de musical begint.
  6. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijkloopt met wat er te zien is.
  7. Leun achterover en geniet van de voorstelling!

Let op: heb je een Android-toestel, stel dan eenmalig de batterij-optimalisatie in voor Earcatch, zodat je telefoon niet in slaap valt tijdens de voorstelling. Dat kan via de handige link in de app (bij Profiel).

Auditieve beperking

Het AFAS Circustheater is voorzien van een installatie voor mensen met een auditieve beperking.Deze gehoorondersteuning werkt op radiofrequentie. Je krijgt een ontvanger en een koptelefoon om het geluid te versterken.Op vertoon van een geldig toegangsbewijs kun je de apparatuur GRATIS verkrijgen bij de informatiebalie van het theater.

Blindegeleidehonden en hulphonden

Blindegeleidehonden en hulphonden zijn toegestaan in het AFAS Circustheater.Maak je reservering telefonisch via Eventim en geef aan dat je een blindegeleide- of hulphond mee neemt.

Brede stoelen

Behoefte aan iets meer ruimte tijdens de voorstelling? Het AFAS Circustheater biedt vier extra brede stoelen.Deze stoelen bieden meer ruimte in de breedte. Je kunt deze plaatsen telefonisch reserveren via Eventim 0900 1353 (60 cpm).

Parkeren voor mindervaliden

Direct naast het theater zijn er vier parkeerplaatsen voor mindervaliden. Hier kun je parkeren volgens de parkeerregels van de gemeente Den Haag.

Meer informatie

Sommige parkeergarages liggen wat verder weg van het theater. Dit kan onwenselijk zijn als een persoon slecht ter been in. Het is mogelijk om personen voor de ingang van het theater af te zetten. Iemand anders uit het gezelschap kan vervolgens de auto parkeren.

Heb je vragen of specifieke wensen vanwege beperkte mobiliteit? Laat het ons wetenvia infoinfo@circustheater.nl.

AFAS Circustheater | Praktische informatie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5745

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.