Eten in Nice: de leukste restaurants, lokaal gerecht en meer tips (2024)

Ontbijt / brunchen in Nice

La Popote D'Ondine

La Popote d'Ondineis een populaire koffiezaak waar ze lekker ontbijt en lunch serveren. Hier kom je behalve voor goede koffie (en thee in oma's kopjes) voor een gezonde acaibowl, toast met banaan of een zoete cake. Je kiest en betaald direct aan de balie, waarna je een fijne plek in de huiskamer of aan een tafeltje kunt zoeken. Het is misschien wel een van de kleinste restaurants in Nice.

Marinette

Voor een goed begin van de dag ga je naar Marinette, waar Nutella pannenkoeken het beste van de kaart zijn. Bovendien kun je er lekker buiten zitten midden in het oude deel van Nice. Ik denk dat dit mijn favoriete restaurant in Nice is. Wanneer je hier langsloopt komt de zoette geur je al tegemoet. Niet gek, want ze bakken hier de hele dag door de lekkerste koeken en taarten. Houd je meer van hartig? Kies dan voor een salade, burger, kaasballetje of aubergine. Ze zijn elke dag open tot 19:00.

Het mooiste ijs van Nice haal je bij Amorino

Overal in Nice kun je terecht voor een goede bol met Italiaans ijs. Maar kun je niet kiezen tussen ijs en een Macaron? Dan kun je koers zetten naar Amorino. Hier maken ze fantastisch ijs, in de vorm van een bloem én je kunt er voor kiezen om er een macaron aan toe te voegen.

Eten in Nice: de leukste restaurants, lokaal gerecht en meer tips (1)

Lunch en diner

La Storia

Nice barst van de heerlijke restaurantjes en vooralCours Saleya is dé plek om te eten in Nice. Er zijn een tal van toerische restaurants, maar ze zijn stuk voor stuk gezellig en hebben een fijn terras buiten. Langs de boulevard kan het ontzettend waaien, hier merk je daar echter niks van. Bij de restaurants aan dit plein kun jelekkers uit alle windstreken proeven. Bij La Storia bijvoorbeeld. Van risotto met asperge totMelanzane alla parmigiana en pasta met mosselen. Aan heerlijke Italiaanse en Franse gerechten geen gebrek.

Le Chantecler

Wanneer je langs Promenade des Anglais zal hotelNegresco je meteen opvallen. Dit is een legendarische paleis waarin een luxe tweesterrenrestaurant gevestigd is. Het decor heeft nog alles weg van een kleurrijk paleis en ook de gerechten worden opgemaakte als schilderijtjes. Wil je een unieke smaakbeleving op hoog niveau? Reserveer dan op tijd bij Le Chantecler.

Eten in Nice: de leukste restaurants, lokaal gerecht en meer tips (2)

René Socca

In Nice zijn verschillende restaurants waar je de traditionele Socca kunt proeven.Rene Socca(in oud-Nice) is een gevaarlijke plek als je honger hebt, je kiest hier namelijk zelf kleine gerechten (visballetje, gefrituurde aubergine, foccacia) aan de bar waarna je aan tafeltje kunt gaan zitten.

Le Lavomatique

Le Lavomatique is een soort Franse Tapasbar opgericht door twee broers. Zelf noemen ze hun restaurant een bistronomie en daarmee is het een toegankelijke plek voor en hapje en een drankje. Er zijn creatieve gerechten op de kaart, samengesteld van lokale producten. De sfeer is hier altijd goed!

Casa Leya

Ook te vinden aanCours Saleya is Casa Leya, een fijn Italiaans restaurant met een prachtig interieur. Doordat Nice zo dichtbij Italië ligt ontkom je niet aan debruschetta's, truffelrisotto, caprese en pizza. Casa Leya is een plek waar authentiek eten gemixt is met een levendige moderne plek. Dit komt ook terug in de inrichting. De vormen op de bovenverdieping laten zien dat het een oud gebouw is en midden in het restaurant staat een oude citroenboom. Het frisse blauw zorgt voor een kalme uitstraling. Een huiselijk Italiaans restaurant met alle rijkdom uit de Italiaanse keuken gebaseerd op eenvoud, traditie en moderniteit.

Big Fernand Nice

In Nice zitten meerdere hamburgerrestaurants, maar een van de beste is Big Fernand. Je besteld aan de bar en niet veel later wordt je burger aan tafel bezorgt. Je kies uit meerdere burgers, of een menu met patat, en je kan daarbij dingen weglaten of toevoegen. De broodjes zien er uit zoals een kleffe vette burger hoort te zijn.Er is helaas maar een vegetarische burger (portobello), maar dit is wel een dikke aanrader.

Mad'in Viet

Je verwacht het misschien niet, maar buiten het toeristische centrum zit een enorm goed Vietnamees restaurant. In Nice zijn zowat alle soorten keukens thuis en Vietnamees is een van mijn favorieten. Het restaurant zit buiten het toeristische gebied maar is zeker het omlopen waard. BijMad'in Vietstaan alle bekende gerechten op de kaart en Pho is een van de populairste hier. Het is klein en zit regelmatig vol. Tijdens je bezoek waan je je gegarandeerd even in Azië.

➞ Tips voor Franse Alpen in de zomer
➞ RoadtripArdècheZuid-Frankrijk

Eten in Nice: de leukste restaurants, lokaal gerecht en meer tips (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 5905

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.