Thrustmaster T-LCM Loadcell Pedalenset Aluminium, Zwart - Ludewig - Product reviews (2024)

Bekijk alle reviews

Thrustmaster T-LCM Loadcell Pedalenset Aluminium, Zwart Review

+1

Ludewig 6 juni 2023, laatste update op 6 juni 2023, 1.132 views Product gekocht

Thrustmaster T-LCM Loadcell Pedalenset Aluminium, Zwart

Uitstekende pedalen die behoorlijk Tweakers-vriendelijk zijn. De remkracht van de pedalen is vrij eenvoudig aan te passen met de bijgeleverde veren en je hebt geen vervelende software die je constant moet draaien.

Hij is erg zwaar, zonder kam aan de onderkant om hem in tapijt vast te haken, dus hij kan wellicht losstaand op een harde ondergrond gebruikt worden, maar op tapijt gaat hij vrijwel zeker erg snel schuiven.

Door de USB aansluiting kun je hem ook overal mee combineren, zoals met een goedkoop G29 stuurtje waar de pedalen van kapot zijn.

Ik ben verder geen echte racer, maar zelfs voor een prutser is het duidelijk een beter gevoel dan de G29-pedalen.

Pluspunten

  • Extreem robuust
  • USB
  • Instelbaarheid rempedaal
  • Geen permanent draaiende software nodig
  • Geen voeding nodig

Minpunten

  • Zwaar
  • Geen 'kam'

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

Nadat mijn G29 pedalen vreemd gedrag begonnen te vertonen heb ik voor deze pedalen gekozen aangezien een third-party reparatiekit voor de G29 nogal duur is. Dan kies ik liever voor de meer betrouwbare load cell techniek.

De pedalen zelf voelen erg goed. Ik race op sokken en heb nooit dat mijn voeten van de pedalen glijden. De gaatjes in de pedalen zorgen voelbaar voor extra grip. Je kunt rubberen hoesjes voor de pedalen kopen voor vrij veel geld, maar die schijnen erg snel kapot te gaan en dan overal rubber te verspreiden. Ik vind ze zelf ook volstrekt onnodig omdat ik helemaal geen gebrek aan grip heb.

De remkracht van het rempedaal wordt bepaald door twee grote veren. Daarnaast is er een (optionele) kleine veer voor de preloading. De remkracht kan makkelijk aangepast worden door de grote veren te vervangen, van extreem hard tot vrij zacht. Er kan ook gevarieerd worden met al dan geen preloading en lineaire of niet-lineaire remkracht. De hardere instellingen vereisen echter wel dat de pedalen vast worden gemaakt aan een race rig/stoel.

Met de zachtere instellen kunnen de pedalen ook gebruikt worden met een stoel op wieltjes en de pedalen gewoon op de grond. De zachtste instelling vereist echter wel een niet-lineaire remkracht, want er is maar 1 van de meest zachte veren meegeleverd, dus moet je dan altijd een zachtere en iets hardere veer gebruiken. 100% remkracht vereist dan nog steeds behoorlijk wat kracht.

Ik heb de set zelf wel tegen de plint, al zijn de pedalen vrij zwaar. Maar ik betwijfel wel of hij zelfs op de laagste remkracht blijft liggen als je echt 100% remt.

Er is in tegenstelling tot de G29 pedalen geen uitklapbare 'kam', waarmee je hem in het tapijt vast kunt prikken. Dus mijn verwachting is dat hij losstaand op tapijt erg makkelijk wegschuift en eigenlijk zo niet gebruikt kan worden, tenzij je hem tegen de muur zet.

De set is zo zwaar en het zwaartepunt zit zover aan de voorkant (bij de metalen plaat), dat het een beetje onhandig is om het geheel op te tillen aan de pedalen. Voor iemand met weinig kracht in de armen kan dit zelfs een probleem zijn, als je de set steeds neer moet zetten voor een speelsessie.

Een sterk punt is dat de kabel via meerdere kanten kan worden geleid, waaronder de zijkanten. Dus als je hem ergens tegenaan zet zit de kabel niet klem. De kabel is ook makkelijk te vervangen, want het is een standaard USB-B kabel met 90 graden hoek. Dus bij een kabelbreuk ben je niet afhankelijk van de fabrikant voor de reparatie.

Er is geen voeding nodig.

Er is een aparte tooltje om de pedalen in te stellen, die vermoedelijk een EEPROM in de set zelf aanpast, want er is geen driver nodig en je hoeft niet permanent software te hebben draaien. Windows geeft daardoor wel aan dat de driver ontbreekt in Device Manager, maar doordat er geen driver is heb je ook nooit driver-problemen, dus dat heeft voor mij de voorkeur.

Met de software kun je instellen wanneer de remkracht volledig is, wat niet overeen hoeft te komen met het volledig indrukken van het rempedaal.

Iets waar ik nog wel even tegenaan liep is dat sommige games de pedalen niet automatisch mappen, dus kun je denken dat ze niet werken, maar dan moet je dit handmatig instellen. Omdat het maar drie pedalen zijn is dat zo gepiept. Dit was misschien ook even wennen omdat ik daarvoor de G29-pedalen had die samen met het stuur 1 controller vormen.

Al met al ben ik erg tevreden. Ook voor mensen die geen Max Verstappen zijn en meer casual spelen is dit een goed en betaalbaar setje pedalen dat zich makkelijk terugverdient als je flink wat uren in race-games doorbrengt.

Beoordeel deze review: 0 +1 +2 +3

Thrustmaster T-LCM Loadcell Pedalenset Aluminium, Zwart - Ludewig - Product reviews (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6171

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.